Indicators

Batteries, Alternator, Wiring, Lighting, etc. (Please discuss ignition problems in the Engine category)
Post Reply
Message
Author
CP Sargent
Groupie
Groupie
Posts: 59
Joined: Sun May 20, 2012 10:49 pm
Location: Fordham Ely Cambs

Indicators

#1 Post by CP Sargent » Wed Apr 13, 2022 5:54 pm

Hi all
On my mk1 saloon the outside indicators work fine but the interior cluster above the speedo with the main beam in the middle is not working all the bulbs are good any ideas , as picked up at the Mot today cheers Pete
1967 yellow mk1 2000 saloon
1968 damson vitesse convertible
1969 red mk1 2000 saloon

Charles H
Senior Member
Senior Member
Posts: 1583
Joined: Mon Jan 15, 2007 2:38 pm
Location: Folkestone

Re: Indicators

#2 Post by Charles H » Thu Apr 14, 2022 8:07 am

It is something to do with the indicator box which on the Mk1 is located under the dash on the drivers side on the inner wing panel I think.
Charles Harrison
Register member 3095
Folkestone
Cherry Red Mk1 2000 Rally Car
Mallard Blue 2.5PI
Sapphire Blue GT6 Mk3
Vermillion Red Spitfire 1500
Pimento Red TR6
Inky Blue VW Passat B5.5
Arctic Blue Jaguar XJ40

User avatar
Dave B
Senior Member
Senior Member
Posts: 977
Joined: Thu Dec 27, 2007 8:37 pm
Location: Wigan,Home of the mighty Warriors

Re: Indicators

#3 Post by Dave B » Thu Apr 14, 2022 11:04 pm

Try adding a temporary bridging lead from the lamp body to a good earth.
Club Member 2035
1970 2500 Mk2 in pimento red
1972 2000 Mk2 in sapphire blue
Toyota Avensis TR

User avatar
Alec
Senior Member
Senior Member
Posts: 2455
Joined: Sat Feb 07, 2004 7:23 pm
Location: Oswestry, Shropshire

Re: Indicators

#4 Post by Alec » Fri Apr 15, 2022 6:44 am

Hello Pete,

it may be a fault in the flasher relay. The MK 1 system is relatively complicated, the flasher relay is a change over type rather than a simple open and shut contact and the change over contact only feeds the indicator tell tale lamps in the instrument cluster. If there is a bad contact within the relay or a poor connection downstream of that could give your fault?
Do you have a diagram and or a meter to be able to do some checks?

Alec
0465

MK1.5 2.5 P.I.
Jaguar MK 2 (Long term restoration.)
Hymer 564 Motorhome.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests