It is currently Thu Sep 21, 2017 5:49 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: What a plonker!
PostPosted: Wed Sep 13, 2017 8:26 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin

Joined: Mon May 08, 2006 9:50 pm
Posts: 3356
Location: South Oxfordshire, UK
Hi Alec,

I think it dimmed everything, but I can't check as I'm away from home at the moment.

You maybe right about a poor joint. However, if the sidelight were on at the time, then the dimming relay would have full battery voltage right across one of the internal resistances. They are made of printed (tinned) copper on a bit of printed circuit board, all in a zig-zag type fashion to get the resistance up. That wouldn't last long with the full 12V across it!

There could of course be lots of other faults, and the only way is to trace it all though. Time will tell!

Cheers,
Mike.

_________________
(South Oxfordshire)
Register Member No 0355
1967 Herald 1200 Convertible rust should be white
1971 2.5PI Saloon Sapphire blue
1973 2.5PI Saloon rust some Honeysuckle
1973 Stag French blue
(1949 LandRover was blue should be light green!)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: What a plonker!
PostPosted: Thu Sep 14, 2017 11:05 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Fri Mar 23, 2007 6:33 pm
Posts: 255
Location: Winterborne Kingston, Dorset
Thanks everyone for their thoughts and advice. Well my rear lights are all working fine now, including the brake lights. Not sure how!! I first disconnected the earth on the dimming relay and nothing changed. Left it a couple of days, then jiggled/checked the fuses, disconnected the earth wire again and hey presto, normal working lights. Still need to sort the registration lights out as they are still not working, well, I can get one working but not t'other. Hopefully get time at the weekend to sort it out. Thanks again everyone for their help, it's much appreciated. :D

_________________
Dorset Badger
MK2 2000 m/od. Sapphire Blue.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: What a plonker!
PostPosted: Thu Sep 14, 2017 11:57 am 
Offline
Groupie
Groupie

Joined: Tue Nov 19, 2013 8:50 pm
Posts: 75
Location: North London
Hello as the cable is run in to the bootlid and this is opened frequently there could be a break in this cable. If you disconnect the black earth and the red cable and with a multimeter check the continuity presuming the bulb hasn't blown, a break can be established. Also check from the other ends to make sure you have 12v with the lights switched on if not your problem is further back.

_________________
Ross Taylor


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: What a plonker!
PostPosted: Sat Sep 16, 2017 3:44 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Fri Mar 23, 2007 6:33 pm
Posts: 255
Location: Winterborne Kingston, Dorset
I now have working number plate lights, yay!!

_________________
Dorset Badger
MK2 2000 m/od. Sapphire Blue.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group